top of page

Hva trener du under hip-thrust?

Hip thrust-øvelsen trener primært musklene i setet (gluteus maximus), men den involverer også andre muskelgrupper. Her er de viktigste musklene som aktiveres under hip thrust:


  1. Gluteus Maximus: Dette er den største muskelen i setet og er hovedmålet med hip thrust-øvelsen. Den aktiveres sterkt når du presser hoftene oppover.

  2. Hamstrings: Baksiden av lårene (hamstrings) er også involvert i hip thrust, spesielt når du strekker hoftene ved å skyve dem oppover.

  3. Rectus Abdominis (Core): Kjernemuskulaturen må jobbe for å stabilisere kroppen din gjennom bevegelsen. Dette bidrar til å opprettholde en solid og trygg holdning under øvelsen.

  4. Erector Spinae: Disse musklene langs ryggraden styrkes også når du holder overkroppen i en rett linje fra skuldrene til knærne.

  5. Adductor Magnus: Dette er en del av adduktorene, musklene på innsiden av lårene, som også blir aktivert under hip thrust.

  6. Quadriceps: Fronten av lårmusklene blir engasjert når du presser hoftene oppover.


Øvelsen er derfor effektiv for å målrette setemusklene, men den gir også gode fordeler for de andre musklene nevnt ovenfor. For å maksimere resultatene og redusere risikoen for skader, er det viktig å opprettholde riktig form gjennom hele øvelsen.
55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page