top of page

Hva er effektene av bindevevsmassasje i Oslo

Oppdatert: 19. feb. 2023

Dette er en smertefull og intenst manuell form for massasje som sikter på å frigjøre bindevev, begrensninger og restriksjoner i kroppen. Dette er gjort for ved å utføre trykkmassasje under behandlingen, noe som kan hjelpe med å dempe rygg og nakke smerter.


Hva er historien til denne massasjeformen?


Behandlingsformen kan dateres tilbake til 1930 og er videreutviklet i 1940-1950 med Myofascial Release Therapy. Hensikten er å få bindevevet til å slippe tak og øke fleksibilitet. Denne teknikken er svært nyttig for de som sliter med begrenset mobilitet og restriksjoner pågrunn av tidligere skader, historikk og ubehag.


Effekter av bindevevsmassasje frigjøring kan være:


* redusere smerte

* redusere stivhet

* forbedre fleksibilitet

* føle seg lettere

* økt energi

* økt pustekapasitet

* lindre stress og avspenning

* arbeide med muskulaturen, fascia, sene som slipper taket etter denne type massasje


Hvem har nytte av denne massasjen?


Denne massasjeformen kan være egnet for pasienter som lider av muskulær stivhet og smerter, eller dem som kunne dra nytte av å vedlikeholde og opprettholde sunn helse. Det er også populært for personer som trener ofte og jevnlig, siden det hjelper å bryte opp restriksjoner, spenninger og punkter i muskulatur. Det kan bidra til å lindre og dempe de problemer som ofte oppstår fra stillesittende livsstil, trening og skader.


* det er annerledes enn klassisk massasje

* de som vil øke bevegelighet, mobilitet og fleksibilitet

* atleter

* individuelle med muskelplager eller ledd

* individ som belaster mye kroppen

* det er ikke uvanlig at Graston eller instruments assistert kan bli brukt til å løse opp restriksjoner

* kan være effektiv for de som sliter med bekkensmerter relatert til graviditet eller cøliaki eller fibromyalgi


Er det vondt å få denne behandlingen?


Det kan være litt vondt å få denne type massasjeform avhengig av hvor mye restriksjoner eller stramt bindevevet er. Derfor er det viktig å starte sakte, forsiktig og kun bruke lette og myke trykk først, slik at du ikke øker spenningen ytterlige.

Det kan være lurt å spørre terapeuten om å justere trykket og intensiteten på massasjen til et nivå som er komfortabelt for deg.


Er det noe bivirkning ved denne type behandling?


Typisk plager inkluderer hodepine, muskelsmerter, tretthet, hevelser, ømhet og blåmerker. Om plagene skulle vedvare etter behandling er det anbefalt å anbefalt å konsultere legen før du starter denne behandlingen.


Hvem er behandlerne?


Behandlingen er gjort av massasjeterapeut, muskelterapeut eller muskel og leddterapeut. Våre behandlere vil jobbe med manuell teknikk og bruke trykk samt bevegelser for å løse opp i vevet.
303 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page