top of page

Effekten av å løse opp i en stiv hofteleddsbøyer

Oppdatert: 2. mar. 2023

Sliter du med å forbedre underkroppens fleksibilitet, psoas major, innsiden av bekkenet, vondt i korsryggen eller smerter i hofte? Leter du etter en enkel og effektiv måte å løse opp opp kroppens bevegelighet, forbedre koordinasjonen og redusere risikoen for skade? I dette innlegget vil vi gå gjennom rutinen du kan gjøre. Med regelmessig trening og tøying i løpet av dagen, vil du snart bevege deg med forbedret koordinasjon og større letthet.


Hva er stram hofteleddsbøyer og hvordan tøyer du hofteleddsbøyeren?


Stiv hoftebøyer er kjent som "stiv hofte fleksibilitet" og i denne viden går vi gjennom en serie av dynamisk tøy skapt for å løse opp i hoften og redusere stivhet i underkroppen.

I motsetning til tradisjonell statisk tøying, viser vi i denne videoen aktiv bevegelser for å løse opp spenninger og øke smidigheten i hofteleddene.

Under viser vi en video som blant annet går gjennom to øvelser for hofte fleksibilitet


Hvor ofte skal du tøye?


Det er anbefalt at du tøyer hofteleddsbøyeren minst to til fire ganger daglig for å lette stive muskler og bidra til å forhindre ytterligere stivhet. Hold hver strekk i ti sekunder, utvide når det er komfortabelt, og husk å lytte til kroppen din når du strekker.

Tydelig smerte betyr at du har gått for langt.


Hvorfor er det viktig å tøye hofteleddsbøyeren?


Hoftebøyerne er en viktig muskel foran på hoftene, som forbinder låret med ryggraden. De er viktige av flere grunner. For det første skaper de stabilitet. Sammen med de andre kjerne musklene i overkroppen og setemusklene, er hoftebøyerne nøkkelmuskler for å stabilisere bekkenet og ryggraden.


Under viser vi en video som blant annet går gjennom to øvelser for hofte fleksibilitet:
1 691 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page