top of page

Muskelterapi - Muskelspesialist

Oppdatert: 9. mai 2023

Muskelterapeut er en spesialist med sitt viktigste oppgave er å blant annet jobbe dypt i muskulaturen for å løse opp i spenninger i muskulaturen og stivhet. Det er en form for muskel og skjelett behandling som behandler ulike kroppsdeler som en helhet, men samtidig rettet mot spesifikk skader for å gi deg mest mulig effekt.

Muskelterapeut bruker flere ulike former for massasje, dypvevsmassasje, punktmassasje, korrigerende øvelser og tøyingsteknikk for å løse opp spenninger i muskulaturen og slik kan dette redusere smerte, spenninger i muskulaturen, stivhet i muskulaturen, bedre kontakt med muskulatur, høyere smertetoleranse, forbedret koordinasjon og restitusjon.


Hva er historien til muskelterapi?


Muskelterapi er en manuell behandlingsform som ble utviklet i sene 1950-årene av Fred Mitchell senior. Behandlingen konsentrerer seg om å legge press og dra på vevet, og beskrives som en terapeutisk massebehandling. Det anses å ha de samme helbredende effektene som andre former for massasje. Behandlingen fokuserer spesielt på å eliminere muskels merkbare dysfunksjon, spenninger og restriksjoner rundt leddene. Dette bidrar til å stoppe den smertestillende betennelsesprosessen.


Hva er forskjellen mellom muskelterapi og massasje?


Muskelterapeut retter seg mer mot de indre lagene av bindevev, sener og muskler. Det er sentrert rundt de dypere lagene med bruk av trykking og strekking av muskler.

I motsetning til massasjeterapi bruker den mer press for å lindre smerte. Teknikkene som muskelterapeut bruker letter helbredelsen ved å frigjøre området i vevet eller muskler som trekker seg sammen.


Er muskelterapeut riktig for deg?


Mange behandlingsformer har en tilnærming som er redusert, noe som betyr at skaden din eller forebygging av en skade brytes ned til en ting. Dette er noen gang tilfellet, men for det meste er skaden din en oppbygging av mange ting.

Hos muskelterapeuten vil du presentere et spesifikt problem og muskelbehandlingen vil bli tilpasset deretter. Behandleren vil bruke god tid på å hjelpe deg.


Passer muskelterapeut for meg selvom jeg ikke driver med sport?


Selvom du ikke driver med idrett passer behandlingen for alle. Våre daglige bevegelser belaster kroppen vår, noe som over tid kan føre til større problemer. Regelmessig muskelterapi kan hjelpe deg med å bidra til å lette belastningen og spenningen rundt skuldre, rygg, nakke, hofte og knær.


Hvorfor blir jeg sår etter en hard massasje


Det er normalt å bli sår etter en hard massasje eller gi smerter på områder det er blitt jobbet på om du ikke har hatt det på en god stund. Etter å ha stimulert muskler som du vanligvis ikke bruker, kan du oppleve forsinket muskelømhet eller muskelstølhet. Dette er en fysisk respons på inflammasjon når kroppen din helbreder.

Dette kan skje om kroppen din og muskulaturen ikke er vant til massasje. På samme måte som kroppen trenger tid å tilpasse trening. Vil den trenge tid til å bli trykt på ulike steder.

Om du har hatt massasje nå nylig vil du mest sannsynlig bli øm og sår etter behandlingen. Kroppen din vil skape muskelminne for hver gang du har massasje, så sikt på å ha regelmessig massasje for å opprettholde og unngå at du blir øm og støl.


Fordelen av muskelbehandling

  • økt fleksibilitet

  • økt prestasjon

  • økt blodsirkulasjon i muskulaturen og bindevevet

  • redusert smerte

  • redusert stress på kroppen

  • høyere stresstoleranse, bedre kontakt med muskulatur og forbedret koordinasjon

  • velvære for kropp og sjel

  • forbedre det fysiske og psykiske helse

  • kan hjelpe med høyere smertetoleraanse

  • kan ha stor betydning for velvære


Typisk plager muskelbehandling oppsøkes for:


* kneplager

* stive og vonde skuldre

* stiv nakke

* spenningshodepine

* stiv rygg

* mye spenning

* hofte

* legger og ankler

* stive og vonde fingre

* personer med dårlig arbeidsstilling


Hvordan bestiller jeg time?


For å bestille en time, kan du enten ringe direkte til terapeuten, snakke med oss over chatboten eller du kan reservere en time enkelt på vår nettbasert bestillingssystem.

643 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page