top of page

Effektiv teknikker for stiv nakke massasje

Oppdatert: 2. mar. 2023

Massasje for stiv nakke eller nakkesmerte


Det er ulike typer massasje teknikker med variasjoner i trykk påført med hendene, slag, klemming og andre metoder. Selvom du kommer med kun smerte rundt nakkeområdet, vil det påføres massasje gjerne rundt flere område som nakke, skulder, hals og rygg fordi disse områdene alle er koblet sammen. Massasje er en fin måte å redusere nakkesmerter ved å jobbe med det berørte området som behandleren jobber med. Generell anbefaling er å starte med å gni musklene rolig og forsiktig rundt halsen med sirkulære bevegelser for å sette igang blodgjennomstrømning.

Du kan bruke lettere trykk eller fast grep avhengig av hvor det har satt seg og hvor spenningen er i området.

Vær spesielt oppmerksom på steder som føles stramme, stive eller såre, masser dem for å at de skal begynne å slappe av.


Du kan også bruke knaing eller strykninger for å løse opp knuter eller spenninger.

Etter du har massert musklene rundt nakkeområdet, begynn å massere dypere inn i nakken før du går lenger ned i ryggraden. Bruk et fast, men forsiktig og lett trykk før du jobber deg sakte opp eller ned avhengig av hvordan du føler deg. Det er anbefalt å legge til noen massasjeolje for å redusere friksjon og øke avslapningen. Massasje trenger ikke å være vondt eller intens, men akkurat nok til å frigjøre oppbygd spenning, stivhet og slappe av området. Forsett å massere til du merker lindring fra smertene rundt nakken, og avslutt deretter med noen strykning og strekk.


Noen av de vanligste teknikkene for å behandle nakkesmerte inkluderer:


Svensk massasje er den vanligste massasjen i den vestlige kulturen og er en lettere form for massasje som bruker lange stryk, dype sirkulære bevegelser og elting. Formålet med denne massasjen er å stimulere muskulaturen og bidra til avslapning i hele kroppen.


Dypvevsmassasje er en massasje teknikk som bruker langsommere, intens trykk for å jobbe spesifikt mot de dypere lagene av muskler og beinvev. Denne massasjen er mye brukt for muskelskader og kronisk smerte.


Masser nakke området her som vist på videoen:


1 248 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page