top of page

Hva er triggerpunktmassasje og hvordan kan det hjelpe deg?

Oppdatert: 17. feb. 2023


Hva er triggerpunkt?

Triggerpunkter er vonde og ømme punkter inni muskelen som kan forårsake smerte, stivhet og redusert bevegelighet. Dette kan oppstå når musklene blir overbelastet. Punktmassasje er en type massasje som bruker trykk på punktene for å få muskulaturen til å slippe og redusere smerte.


Hva er passiv punkter?

Dette er under en normalstadiet. Kan oppdages ved berøring og trykk, men utløser ingen reaksjon eller problemer.


Hva er latente punkter?

Latent er i en aktiv tilstand. Her kan du gå fra at punktene kan gå spontant tilbake til å være passiv, men også bli aktiv igjen. Dette gir stivhet, svakhet og mindre bevegelighet.


Hva er aktiv punkter?

Dette stadiet er det mest aktiverte og irriterte stadiet. Her vil du ofte føle deg svært øm, og dette kan utløse smerte eller andre reaksjoner.


Hvem passer punktmassasje for?

Denne behandlingen er annerledes enn klassisk massasje. Passer for de som har plager med skader, nedsatt funksjon, irritasjon eller ømhet i muskulaturen.

Det kan redusere stive muskler, smerter som oppstår under bevegelser og redusert funksjon eller fleksibilitet. Det kan være nyttig for personer som trener jevnt eller er i mye aktivitet. Passer også for de som opplever stressrelatert symptomer eller har mye ensidig jobb.


Hva kan du forvente under og etter punktmassasje?

I denne type behandling vil din terapeut fokusere på å jobbe spesifikt for å løse opp spenning og presse på dine punkter. Du kan oppleve både ubehag og lettelse under massasjen.

Etter behandlingen kan du føle deg sliten og få muskelsårhet for en dag eller to. Noen kan erfare å kjenne økt overskudd etter en økt, men det er individuelt.


Hvordan bestiller jeg time?

Vi tilbyr punktmassasje som en del av idrettsmassasje og du kan bestille time enkelt på fanen "bestill time"


Video av triggerpunktmassasje for skulder:536 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page